بسم رب المنتظر المهدی
دستی که بود بالش زینب شکسته شد دیـگـر سرشـک چشم پرآبم نمیبرد
گـر وقـت خــواب سـر بـگـذارم به بازویـت از لرزه های دست تو خوابم نمیبرد
با عرض سلام خدمت تمام دوستان و همراهان که دنبال یافتن حقیقت دین هستند.
امروز میخواهم در مورد لعن صحبت کنم. بارها از گوشه و کنار شنیدهایم که ما دنبال محبت به اهل بیت علیهم السلام باشیم و کاری به لعن نداشته باشیم. استدلالات مختلفی هم در این باره شنیدهایم. اما امروز با هم از زاویهای دیگر به این موضوع نگاه میکنیم.
اول از همه اینکه برخی میگویند لعن کار زشتی است و از شأن یک مسلمان به دور است.
در پاسخ عرض میکنیم که این اشتباه از آنجا نشأت میگیرد که افراد فرقی میان لعن و دشنام و ناسزا قائل نیستند. در دین ما اسلام از سب و دشنام به شدت نهی شده است و فرق بسیار است میان لعن و دشنام.
در استدلال همین بس که خداوند از تمام صفات رذیله بری است و هیچ فعل منفی به خداوند نسبت داده نمیشود. در قرآن مجید مصدر لعن 41 بار به صورتهای مختلف در 36 آیه آمده است که از این تعداد 20 عدد مستقیم از جانب خداوند صورت گرفته است.
به این آیه توجه بفرمایید تا باز هم مشخص شود که این فعل از افراد بزرگی مانند پیامبران اولی العزم نیز صادر شده است(توجه بفرمایید که فعلا قصد استفاده از روایات شیعی را نداریم و فقط از قرآن و عقل استفاده میکنیم)
لُعِنَ الَّذینَ کَفَرُوا مِنْ بَنی إِسْرائیلَ عَلى لِسانِ داوُدَ وَ عیسَى ابْنِ مَرْیَمَ ذلِکَ بِما عَصَوْا وَ کانُوا یَعْتَدُونَ (مائده-78)
یعنی آنان که از بنی اسرائیل کفر ورزیدند ، مورد لعن حضرت داوود و حضرت عیسی علی نبینا و آله و علیهما السلام قرار گرفتند. پس ادعای برخی از پیروان مسیح هم طبق این آیه قرآن بی اساس است. لذا میتوانیم نتیجه بگیریم که فعلی که خداوند و بزرگان و برگزیدگانش به آن مبادرت دارند ، فعلی منفی نیست.
در بسیاری از آیات گروهی از لعن کنندگان هم همراه و همنوا با خداوند بر گروه مستحق لعن ، لعن میفرستند. آنان کیستند؟ آیا من و شما هم میتوانیم در این فعل با خداوند همراه باشیم؟
إِنَّ الَّذینَ یَکْتُمُونَ ما أَنْزَلْنا مِنَ الْبَیِّناتِ وَ الْهُدى مِنْ بَعْدِ ما بَیَّنَّاهُ لِلنَّاسِ فِی الْکِتابِ أُولئِکَ یَلْعَنُهُمُ اللَّهُ وَ یَلْعَنُهُمُ اللاَّعِنُونَ (بقره-159)
آنانکه کتمان میکنند آنچه ما از دلایل و روشنایی ها فرو فرستادیم بعد از آنکه به مردم در کتاب خدا بیان شد، (مصداق این آیه میتواند آیات غدیر ، مباهله ، ولایت ، تطهیر و .. باشد) مورد لعن خدا و لعنت کنندگان قرار خواهند گرفت.
دیدگاه محبتی:
فرض کنید پسری ادعای دوستی و محبت نسبت به دختری را دارد. شخص سومی هم وجود دارد که نسبت به خانواده این دختر ظلم زیادی روا داشته است و این ظلمها برای پسر اثبات شده نیست و تنها اطلاعات او شنیده هایی از اطراف است. در برخورد با معشوق چگونه برخورد خواهد کرد؟؟ آیا این حرف برای معشوق قابل پذیرش است که: من شما را بسیار دوست دارم اما هرگاه نام آن شخص سوم آمد من سکوت میکنم؟یا اینکه شاید ظلم او از روی عناد نبوده است؟ آیا برای اثبات علاقه شدید خویش ، دشمنیش نسبت به آن فرد را بروز نمیدهد؟ بسیاری از مواقع بروز این دشمنی میتواند دلیلی برای محبت محسوب شود و اثر آن بسیار بیشتر از ابراز محبت مستقیم باشد.
حال فرض کنیم که این ظلم اثبات شود. برخورد باید چگونه باشد؟
همه ما لااقل داعیه محبت و عشق خاندان عصمت و طهارت را داریم. همه خود را محب حضرت صاحب العصر و الزمان(روحی و ارواحنا لتراب مقدمه فداء) میدانیم. حال (فعلا) شنیده ایم که اشخاصی حق ولایت پدر بزرگوار ایشان را غصب نموده اند و به مادر گرامیشان اهانت نمودهاند. برخورد ما چگونه باید باشد؟ خدا کند همه دروغ باشد! خدا کند ماجراهای شهادت حضرت زهرا(س) همه دروغ باشد ولی افسوس که تاریخ همیشه وقایع را ثبت نموده است. انشاءالله در قسمت بعد با هم بررسی میکنیم که شنیده های ما واقعیت دارد یا خیر.
خیلی طولانی شد. از اینکه وقت گذاشتید و مطلب را مطالعه فرمودید سپاسگذارم
یک نکته: چون دوستان فرمودند که وبلاگ را کمتر آپدیت کنیم ، از این به بعد قسمتی را به پیامها اضافه کردیم که پستهای ارسالی دوستان گروه ایران اسلام در گروه میباشد که عنوان آن ارائه خواهد شد. اگر درباره آنها نیز نظری داشتید هم میتوانید در وبلاگ و هم در گروه ارسال نمایید.
ادامه کشتی پهلو گرفته را نیز میتوانید در لینکهای زیر پیگیری کنید
یا علی
کشتی پهلو گرفته : قسمت اول ، قسمت دوم ، قسمت سوم
شادی
اشک مقدس
نیمه پنهان ماه
هر قفلی با نام فاطمه(س) باز میشود